tiistai 18. helmikuuta 2014

Ennen oli kunnollista...

...NOT!

Opinahjossani olen viime aikoina huomannut, miten parikymppiset jätkät suhtautuu maailmaan a) kuin katkerat vanhukset b) kuin maailmanloppu olis ihan kohta tuloillaan. Poliitikot on pelkkiä huijareita, kierrättäminen turhaa ja eihän täällä Mikkelissä ole edes kunnollisia parkkipaikkoja, jotta voisin joka päivä ajaa kouluun kahden kilometrin matkan autolla ja parkkeerata sen niin, että sen ympärillä mahtuu ajamaan vaikka kaivinkoneella et cetera et cetera... Että kyllä ennen oli kaikki paremmin!

Ensinnäkin: määritelkää se ennen. Oliko se vuosi sitten, 90-luvulla, 60-luvulla, sata vuotta sitten? Vuosi sitten samaan aikaan jouduin mätänemään viikot Pieksämäellä, 90-luvulla musiikki oli pääasiallisesti kuraa ja olkatoppaukset yliampuvia, 60-luvulla homous oli rikollista ja naiset eivät saaneet mennä yksin ravintolaan ja sata vuotta sitten ei ollut käytännössä minkäänlaista infrastruktuuria eikä penisilliini ollut vielä lääkekäytössä. Mut hei, mitäs noista, kun ennen joka tapauksessa oli kaikki paremmin.

Pitäisi lähettää nämä menneisyyteen kaipailijat johonkin kehitysmaahan, missä ei ole sitä vittumaista vesihuoltoa, viemäröintiä ja sellasia turhuuksia, kuten ihmisoikeudet ja terveydenhuoltojärjestelmä. Voitaisiin sieltä sitten vaihdossa ottaa hieman valoisammin tulevaisuuteen suhtautuvia kaiffareita tilalle. Varmaan moni nepalilainen esimerkiksi olisi ihan innoissaan ilmaisesta koulutuksesta ja katuvaloista.

Älkää vaipuko synkkyyteen, maailma on nyt paljon parempi paikka kuin ennen ja me voidaan tehdä siitä vielä parempi. Se kierrättäminen ihan oikeasti kannattaa.

Suvituuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti