tiistai 8. huhtikuuta 2014

Om om om


Jos alkaisin jaaritella kaikista niistä hankaluuksista, joita kohtaan liittyen arkielämään ja työhön, jaaritus olisi pitkä ja tylsä. Eikä se kenellekään tulisi yllätyksenä, että kehittyvässä maassa on ongelmia. Kunhan ei lopullisesti sulje silmiään ongelmilta, voi hyvin suhtautua elämään nepalilaisella valoisuudella ja keskittyä kaikkeen hyvään.

1) Luonto. Need I say more? Jos yhtään tuntee ko. Suvituulihaukkaa, niin voi kuvitella sen pällistelyn ja huokailun määrän joka kerta kun nään jonkun kivan kasvin (kardemummakasvi, miettikää, siis kardemumma!), kivan eläimen (sakaali, siis miettikää, sakaali! SAKAALI!), lumihuippuiset vuoret (siis noi huiput on jumaliste 8 kilometriä korkeita, 8 KILOMETRIÄ) ja niin edelleen.

2) Ihmiset. Nepalit on ihan uskomattoman ystävällisiä olematta kuitenkaan tunkeilevia tai päällekäyviä. Pitkiä katseita kyllä saa, kun sattuu olemaan tämmönen transparente. Eräänkin kerran olin viettänyt pari tuntia tekemässä eroosionestosuunnitelmia devichourin miekkosten ja meidän buddha-insinöörin kansa ja noin kahden tunnin jälkeen mulle selvis, et ne oli pari tuntia miettiny, onko mun hiukset oikeesti tämmöset. Mut eivät ilenneet kysyä ihan heti.

3) Pyöräily. Ensinnäkin tän liikennekaaoksen keskellä pyöräily tuntuu turvallisemmalta kun Suomessa. Vauhdit ei ole yhtä kovia ja ihmiset havainnoi ja antaa tilaa. Toisin kun kotopuolessa, jossa pyöräilijöitä vihaavat sekä autoilijat että jalankulkijat ja hyvä ettei metsän eläimetkin. Toisekseen pyörällä pääsee pikkukylien takapihoille vuohien sekaan, peltojen läpi katselemaan papukaijoja ja seuraamaan jokapäiväisiä jumalienhyvittelymenoja aitiopaikalta. Kolmanneksi onhan se nyt ihan järjettömän siistiä rullailla Krishna-Harilla niin kovaa kun uskaltaa vuorenrinteiltä polkuja alas ja väistellä kanoja ja hanhia.

4) Jooga. Jos Buddha on syntynyt Nepalissa, niin tällä paikalla täytyy olla hyvä karma joogaamiseen. MOT. Jos mun pitäs antaa ihmiskunnalle yksi neuvo, niin se olisi: joogaa. Siinä laajemmassa merkityksessään, eli ei vain fyysisenä harjoituksena. May all beings everywhere be happy and free, Om peace, peace, perfect peace.

5) Kaikki järjestyy. No, ei ehkä ihan kaikki, mutta ainakaan ihmiset ei revi stressiä jostain ihan käsittämättömän naurettavista ensimmäisen maailman ongelmista. Esimerkki: työkaverimme Pikachun moottoripyörän avain katkesi virtalukkoon. Oli myöhä ja piti päästä kotiin. Sen sijaan, että tapahtunutta olisi seurannut puolen tunnin kiroaminen ja jatkotoimenpiteiden manaaminen ennakkoon, tilanne lähinnä huvitti. Hehe, siinä se nyt on, puolikas avain. Otetaan taksi ja korjataan se huomenna.

Subituuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti