sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

"Nainen, sanon sulle: Uneksi, lennä!"

Eilen vietettiin Kansainvälistä Naisten Päivää myös täällä päin. Juhlapäivää vietettiin myös Devichourissa, joskaan itse en päässyt paikalle, koska olin vielä toipilaana. Piru vie, mä olisin niin mielelläni mennyt marssimaan ja huutamaan iskulauseita. Onneksi kuitenkin Pulla sai kyydin ja pääsi edustamaan meitä juhlallisuuksissa. Mä olin hengessä mukana täällä Patanissa ja mietin, miten siistiä olis, jos Jyväskylässäkin sais joskus marssia ja huutaa iskulauseita. Tai onhan siellä saanutkin, ainakin Pride-tapahtumassa, mutta kyllä naisten päivässä olisi potentiaalia. Pieni karnevaalimeininki tuo hyvän lisän tärkeälle asialle. Parasta tässä naisten päivässä kuitenkin oli huomata, että asia on täällä tärkeä ja vaikka asiat muuttuisivat hitaasti, niin tahtoa on. Se on kuitenkin edellytys minkään sortin muutokselle.

Syy toipilaana olemiseeni oli, ylläripylläri, ruokamyrkytys... joka tietenkin meikäläisen tuurilla iski siellä kylässä ollessamme. Meidänhän piti olla siis torstaista lauantaihin, mutta jäi sitten yhden päivän reissuksi ja tultiin perjantaiaamuna takaisin. Nyt olen jo ihan kunnossa, lähinnä vitutus vaivaa, kun jäi ihan puolitiehen hommat ja metsää pääsin näkemään vain hyvin rajallisesti. Mutta pää on taas pystyssä ja aikaa on vielä runsaasti. Tosin täällä ei voi turvallisin mielin sanoa, että kyllähän ne metsät siellä säilyy. Se ei ole mikään itsestäänselvyys. Ihmisten on pakko kerätä polttopuuta ja rehua karjalle metsistä ja kun metsien määrä suhteessa ihmisten määrään ja tarpeeseen ei ole riittävä, metsien kunto on yleisesti ottaen aika surkea. Puut on pystykarsittu ainakin asutusten lähistöllä lähes latvaan asti ja paikallisen mäntylajin (Pinus roxburghii) elävä latvus on usein vain arviolta 20 %, jos sitäkään koko puun pituudesta. Eli pitkä keppi, jossa on pikkuinen tupsu.

Vierailimme eräällä aikalailla esimerkillisellä maatilalla, jossa polttopuuasiaan oli jo saatu ratkaisu. Heillä oli oma biokaasulaitos, joka siis käytti eläinten lantaa biokaasun tuottamiseen, jota taas käytettiin kokkaamiseen. Tämän käytännön kun saisi useimpiin koteihin, niin metsät kiittäisi.

Luppakorvainen vuohi edessään Castanopsis indicasta kerätyt lehdekset.

Vaihtoehto polttopuulle.

Kuva ei tee oikeutta mäkien jyrkkyydelle, eikä kukkivalle puulle, jonka nimi autuaasti unohtui.

Opin, että basilika on hindujen pyhä puu, jota ei käytetä ruuanlaitossa. Sitä palvotaan ja sen uskotaan vievän kuolleet suoraan taivaaseen. Mä ajattelin heti tomaattimozzarellasalaattia. Mut mä oonkin ihan pakana, oli kyse mistä uskonnosta hyvänsä.

Jatkan pööpöilemistä ja raportoin, kun on jotain raportoitavaa.

Suvituuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti